Jums reikes:
200 gr geltonųjų skaldytų žirnių (užmerktų iš vakaro arba mažiausiai prieš 8 valandas)
300 gr šviežių špinatų
300 ml konservuoto kokosų pieno
1,5 l vandens
3 šaukštų išvalyto lydyto sviesto „ghee“ arba aliejaus (geriausiai tiktų kokosų aliejus)
2,5 cm ilgio imbiero gumbo gabalėlio
½ raudonos aitriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos
½ šaukštelio ciberžolės
2 šaukštelių maltos kalendros
½ šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų
½ šaukštelio kmyninio kumino
¼ šaukštelio asafaetidos
¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
5 indiško kario lapų
2 šaukšteliai citrinos sulčių
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
Ruošimo eiga:
Žirnius perrinkite, išvalykite nuo akmenukų ar grūdų ir užmerkite šaltame vandenyje nakčiai. Išmirkusius perplaukite, užpilkite 1,5 l vandens, suberkite ciberžolę, ½ šaukštelio druskos ir pastatykite virti. Virkite apie 1 valandą arba kol visiškai sukris. Jei verdant išgaravo vanduo, įpilkite papildomai. Pabaigoje suberkite kalendrą ir elektriniu plaktuvu (blenderiu) sutrinkite iki vienalytės tyrės. Puodą pastatykite atgal ant ugnies, ugnį sumažinkite. Kol verda žirniai, keliais vandenimis perplaukite špinatų lapus, kotelius nuskabdykite ir išmeskite, lapus supjaustykite. Imbiero gabalėlį nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Betarkuojant likusius sausus imbiero plaušus išmeskite. Keptuvėje įkaitinkite „ghee“ sviestą arba aliejų. Suberkite kmyninį kuminą, juodųjų garstyčių sėklas, įdėkite indiško kario lapus. Skrudinkite prieskonius keliolika sekundžių, po to sudėkite tarkuotą imbierą, aitriąją papriką ir asafetidą. Kepkite prieskonius maišydami apie pusę minutės ir tuomet sudėkite špinatų lapus. Troškinkite špinatus kol sukris, tačiau vis dar išsaugos žalią spalvą. Špinatus sukrėskite į žirnių sriubą, išmaišykite. Supilkite kokosų pieną, suberkite likusią druska ir juoduosius pipirus.Leiskite sriubai užvirti, supilkite cirtinos sultis, išmaišykite. Puodą nukaiskite, uždenkite ir palikite 10 minučių pastovėti. Patiekite dar karštą.
Išeiga: 4 porcijos.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą