Jums reikės:
140 gr grikių ( užmerkti:1 dalis grikių + 2 dalys vandens)
½ didelio saliero gumbo, sutarkuoto burokine tarka arba supjaustyto šiaudeliais
1 vidutinio dydžio cukinijos, supjaustytos nedideliais gabalėliais
½ arb.džiovintų čiobrelių
saujelė smulkiai supjaustytų šviežių petražolių
jūros druskos ir juodų pipirų pagal skonį
1 valg. šaukšto „ghee“ sviesto arba alyvuogių aliejaus
Ruošimo eiga:
Grikius užpilkite šiltu vandeniu ir atidėkite 1-2 valandoms brinkti.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą arba aliejų. Sudėkite saliero gumbą ir maišydami pakepkite pora minučių. Sudėkite cukiniją, išmaišykite ir pakepkite minutėlę. Įpilkite pora valg.šauktų vandens, paskaninkite čiobreliais, juodaisiais pipirais ir druska, išmaišykite. Sumažinkite ugnį, pridenkite ir leiskite daržovėms pasitroškinti 2-3 minutes. Sudėkite į keptuvę išbrinkusius grikius, išmaišykite ir uždenkite keletai minučių kol grikiai sušils.
Patiekite karštą papuošiant petražolėmis. Šis patiekalas greitai paruošiamas ir labai tinka vakarienei.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą