2014 m. vasario 6 d., ketvirtadienis

RAUDONŲJŲ LĘŠIŲ IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS








Jums reikes:
2 stiklinių raudonųjų lęšių
4 stiklinių daržovių buljono
1 svogūno galvutė, smulkiai supjaustyta
4 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
2 valg.šaukštai šviežio sutarkuoto imbiero
3 saliero stiebų, supjaustytų griežinėliais
2 morkos, supjaustytos mažais gabaliukais
½ raudonos paprikos, išsėklintos ir supjaustytos nedideliais gabalėliais
½ žalios paprikos, išsėklintos ir supjaustytos nedideliais gabalėliais
4-5 pomidorų, nuluptų ir supjaustytų griežinėliais (arba konservuotų smulkintų pomidorų be priedų)
1-½ arb.šaukštelio kumino sėklų
¼ arb.šaukštelio malto kardamono
1-½ arb.šaukštelio maltos ciberžolės
¼ arb.šaukštelio aštrios raudonos paprikos sėklų
2 valg.šauktai šviežiai tarkuoto imbiero
½ stiklinės susmulkintų šviežių petražolių arba kalendrų
jūros druskos pagal skonį
1 valg. šaukšto „ghee“ sviesto arba alyvuogių aliejaus
Ruošimo eiga:
Lęšius užpilkite 4 stiklinėmis buliono ir pastatykite virti. Užvirus lešiams sudėkite ciberžolę. Lešiai turi virti apie 15 min, tad prieš pradedant juos virti, turite būti pasiruošę visus ingridientus ir juos supjaustę, kad daržovės su prieskoniais paruoštumėte tuo pačiu metu, kai išvirs lęšiai.
Tuo laiku didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą arba aliejų. Suberkite sausus prieskonius: kumino sėklas, kardamoną ir aštriąją papriką. Pakepinkite prieskonius keleta sekundžių. Sudėkite susmulkintus svogūnus, česnaką ir sutarkuotą imbierą ir išmaišykite. Pakepkite ir po keletos sekundžių sudėkite salierą ir morkas, išmaišykite, ipilkite 2-3 šaukšus vandens. Sumažinkite ugnį, pridenkite ir leiskite salierui pasitroškinti. Sudėkite paprikas, išmaišykite ir pakepkite 3 min, galite pridengti. Sudėkite pomidorus, išmaišykite uždenkite ir troškinkite maišant 2-3 minutes.
Sudėkite visą daržovių troškinį iš keptuvės į puodą su lęšiais ir sumažinę ugnį, pamaišant patroškinkite apie 5 minutes. Sudėkite susmulkintas petražoles arba kalendras, išmaišykite. Po kelių sekundžiu užgesinkite ugnį ir leiskite troškiniui pastovėti keletą minučių prieš patiekiant. Patiekite karštą papuošiant likusiomis petražolėmis.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą