Jums reikes:
1 stiklinė migdolinių riešutų
vandens riešutų mirkymui
4 stiklinės šviežio vandens
Ruošimo eiga:
Užmerkiame riešutus per naktį ar bent 6-8 valandoms. Išmirkytus riešutus išplauname ir dedame į blenderį – maišytuvą (man labai patinka mūsų Vitamix), įpilame 4 stiklines šviežio vandens. Gerai suplakame dideliu greičiu apie 1-2 minutes. Perkošiame per sūrmaišį arba marlę. Pienas paruoštas.
Šviežią migdolų piena galite laikyti šaldytuve 3 dienas.
Likusias migdolų išspaudas neišmeskite. Jas galite panaudoti kepiniams, duonelėms, įdarams, padažams ir t.t. Laikinai jas galite įdėti į šaldymo kamerą.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą