Jums reikės
2 stiklinės nevirtų avinžirnių
trijų lauro lapų
200 gr špinatų lapų (be kotelių)
½ stiklinės šviežių petražolių (be kotelių)
¾ stiklinės raudono svogūno galvutės, smulkiai supjautytos
Padažui jums reikes:
¼ stiklinės šviežiai spaustų citrinos sulčių (arba žaliosios citrinos „lime“)
2 valg. alyvuogių aliejaus
1-2 skiltelės susmulkinto česnako
1 arb. šaukštelis indiško kmyno, „kumino“ (cumin)
1 arb. šaukštelis klevų sirupo (arba kito saldiklio)
jūros druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Ruošimo eiga:
Iš vakaro užmerkite avinžirnius į dubenį su vandeniu, kad išbringtų. Sekančią dieną išvirkite avinžirnius įdėdami truputi druskos ir lauro lapus. Virkite kol suminkštės, apie 40 min. Išvirusius nukoškite, lauro lapus išmeskite.
Išplaukite ir nudžiovinkite špinatus ir petražoles.
Sudėkite špinatus ir petražoles į virtuvinį kombainą ir smulkiai sukapokite. Į didelį dubenį suberkite avinžirnius, špinatų - petražolių mišinį ir sumaišykite.
Į atskirą mažą dubenėlį sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, česnaką, kuminą, klevų sirupą ir druską su pipirais.
Užpilkite išmaišytą padažą ant avinžirnių ir špinatų mišinio, gerai išmaišykite ir palikite pastoveti kokiai valandai (arba per naktį), kol prieskoniai įsigers į žalumynus ir avinžirnius.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą