Jums reikes:
2 stiklinės nevirtų avinžirnių
trijų lauro lapų
1 vidutinio dydžio kalafioro galvos, susmulkintos į smulkius žiedynų gabalėlius
1 vnt raudonos paprikos, išsėklintos ir supjaustytos nedideliais gabalėliais
3 vidutinio dydžio pomidorai, nulupti ir supjaustyti gabalėliais
100 gr špinatų lapų (be kotelių), supjaustytų
½ stiklinės smulkiai supjaustytų petražolių (be kotelių)
2 valg. šaukštų „ghee“ sviesto arba alyvuogių aliejaus
2 arb.šaukšteliai kumino (indiško kmyno) sėklų
1 valg.šaukštas šviežiai tarkuoto imbiero
½ arb.šaukštelio ciberžolės miltelių
¼ arb.šaukštelio asafetidos miltelių
¼ arb.šaukštelio aštrios raudonos paprikos sėklų
jūros druskos pagal skonį
Ruošimo eiga:
Iš vakaro užmerkite avinžirnius į dubenį su vandeniu, kad išbringtų. Sekančią dieną išvirkite avinžirnius įdėdami truputi druskos ir lauro lapus. Virkite kol suminkštės, apie 40 min. Išvirusius nukoškite, lauro lapus išmeskite.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą arba aliejų. Suberkite kumino sėklas ir pridenkite keptuve keliom sekundėm. Tuomet sudėkite imbierą, ciberžolę, asafetidą ir aštrios paprikos sėklas, išmaišykite. Sumažinkite ugnį, sudėkite kalafiorus,išmaišykite ir įpilkite truputi vandens. Uždenkite ir palikite kalafiorus keletai minučių pasitroškinti, retsykiais juos permaišydami. Kai kalafiorai šiek tiek suminkštės, sudėkite raudoną ir žalią paprikas, permaišykite ir vel uždenkite keliom minutėm pasitroškinti. Po to sudėkite pomidorus, išmaišykite ir minutei uždenkite. Galiausiai sudėkite špinatus, petražoles ir avinžirnius. Viską išmaišykite ir uždenkite dar vienai minutei pasitroškinti. Užgesinkite ugnį ir palikite uždengta keptuvę pastovėti 3-5 minutes. Patiekite karštą.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą