2014 m. vasario 9 d., sekmadienis

GRIKIŲ - DARŽOVIŲ PLOVAS



















Jums reikės:
260 gr grikių
2,5 stiklinės vandens (1 dalis grikių + 2 dalys vandens)
1 didelė galvutė svogūno, smulkiai supjaustyto
1 stiklinė saliero gumbo, supjautyto mažais kubeliais
1 stiklinė morkų, supjautytų mažais kubeliais
1 stiklinė pastarnoko, supjaustyto mažais kubeliais
1 stiklinė molūgo, supjautyto mažais kubeliais
1 nedidelė raudona paprika, išsėklinta ir supjaustyta nedideliais gabalėliais (~1 stiklinė)
1 nedidelė žalia paprika, išsėklinta ir supjaustyta nedideliais gabalėliais (~1 stiklinė)
1 stiklinė baltų grybų, supjaustytų nedideliais gabalėliais
1 arb. šaukštelio kumino sėklų
1,5 arb. šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų
1 arb. šaukštelio „Millstone“ curry prieskonių mišinio
½ arb. šaukštelio asafoetidos (kvapniosios ferulos)
¼ arb.šaukštelio aštrios raudonos paprikos sėklų
4 valg.šaukštai pomidorų pastos
½ stiklinės šviežių kalendrų arba petražolių, smulkiai supjaustytų
jūros druskos ir juodų pipirų pagal skonį
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus kepimui

Ruošimo eiga:
Grikius išvirtkite 2,5 stiklinės vandenyje apie 7 minutes arba užpilkite šiltu vandeniu ir atidėkite 1-2 valandoms brinkti.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukštus aliejaus. Sudėkite juodųjų garstyčių sėklas ir uždengę pakepinkite kol sėklos išspragsės. Sudėkite kumino sėklas, curry, asafoetida, aštrias paprikos sėklas. Maišant pakepkite keletą sekundžių. Sudėkite susmulkintą svogūną ir maišant šiek tiek apkepkite, kol suminkštės ir pagels. Sudėkite morkas,salierą, pastarnoką. Maišydami pakepkite keletą minučių. Sumažinkite ugnį ir uždengę patroškinkite kol daržovės šiek tiek suminkštės apie 3-5 min, retsykiais pamaišant.Sudėkite moliūgą ir paprikas. Uždenkite ir patrošinkite retsykiais pamaišant apie 3 minutes. Sudėkite grybus, išmaišykite ir uždenkite keletai minučių. Sudėkite pomidorų pastą ir ipilkite keleta šaukštų vandens ir išmaišykite. Po minutėlės sudėkite išvirtus arba išbrinkusius grikius ir pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį. Išmaišę uždenkite ir dar keletą minučių troškinkite, kol grikiai sušils. Prieš patiekiant sudėkite šviežias kalendras arba petražoles. Patiekite karštą.


Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą