Jums
reikės:
260
gr grikių
2,5
stiklinės vandens (1 dalis grikių + 2 dalys vandens)
1
didelė galvutė svogūno, smulkiai supjaustyto
1
stiklinė saliero gumbo, supjautyto mažais kubeliais
1
stiklinė morkų, supjautytų mažais kubeliais
1
stiklinė pastarnoko, supjaustyto mažais kubeliais
1
stiklinė molūgo, supjautyto mažais kubeliais
1
nedidelė raudona paprika, išsėklinta ir supjaustyta nedideliais
gabalėliais (~1 stiklinė)
1
nedidelė žalia paprika, išsėklinta ir supjaustyta nedideliais
gabalėliais (~1 stiklinė)
1
stiklinė baltų grybų, supjaustytų nedideliais gabalėliais
1
arb. šaukštelio kumino sėklų
1,5
arb. šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų
1
arb. šaukštelio „Millstone“ curry prieskonių mišinio
½
arb. šaukštelio asafoetidos (kvapniosios ferulos)
¼
arb.šaukštelio aštrios raudonos paprikos sėklų
4
valg.šaukštai pomidorų pastos
½
stiklinės šviežių kalendrų arba petražolių, smulkiai
supjaustytų
jūros
druskos ir juodų pipirų pagal skonį
2
valg. šaukštai alyvuogių aliejaus kepimui
Ruošimo
eiga:
Grikius
išvirtkite 2,5 stiklinės vandenyje apie 7 minutes arba užpilkite
šiltu vandeniu ir atidėkite 1-2 valandoms brinkti.
Didelėje
keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukštus aliejaus. Sudėkite
juodųjų garstyčių sėklas ir uždengę pakepinkite kol sėklos
išspragsės. Sudėkite kumino sėklas, curry, asafoetida, aštrias
paprikos sėklas. Maišant pakepkite keletą sekundžių. Sudėkite
susmulkintą svogūną ir maišant šiek tiek apkepkite, kol
suminkštės ir pagels. Sudėkite morkas,salierą, pastarnoką.
Maišydami pakepkite keletą minučių. Sumažinkite ugnį ir uždengę
patroškinkite kol daržovės šiek tiek suminkštės apie 3-5 min,
retsykiais pamaišant.Sudėkite moliūgą ir paprikas. Uždenkite ir
patrošinkite retsykiais pamaišant apie 3 minutes. Sudėkite grybus,
išmaišykite ir uždenkite keletai minučių. Sudėkite pomidorų
pastą ir ipilkite keleta šaukštų vandens ir išmaišykite. Po
minutėlės sudėkite išvirtus arba išbrinkusius grikius ir
pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį. Išmaišę
uždenkite ir dar keletą minučių troškinkite, kol grikiai sušils.
Prieš patiekiant sudėkite šviežias kalendras arba petražoles.
Patiekite karštą.
Skanaus
:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą