Jums reikes:
140 gr grikių ( užmerkti:1 dalis grikių + 2 dalys vandens)
50 gr linų sėmenų, lengvai sumaltų su kavamale ( užmerkti:1 dalis linų sėmenų + 3 dalys vandens)
2 kupini valgomi šaukštai grikių miltų
¼ didelio saliero gumbo, sutarkuoto burokine tarka
1 didelė morka, sutarkuota burokine tarka
1 didelė galvutė svogūno, smulkiai supjaustyto
½ arb.šaukštelis maltos kalendros
saujelė smulkiai supjaustytų šviežių petražolių
jūros druskos ir juodų pipirų pagal skonį
alyvuogių aliejaus
Ruošimo eiga:
Grikius užpilkite šiltu vandeniu ir atidėkite 1-2 valandoms brinkti.
Linų sėmenis užpilkite šaltu vandeniu ir atidėkite 1-2 valandoms brinkti.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite 1-2 valg. šaukštus aliejaus. Sudėkite susmulkintą svogūną ir šiek tiek apkepkite, kol suminkštės ir pagels. Sudėkite tarkuotas morkas ir saliero gumbą. Maišydami pakepkite keletą minučių. Sumažinkite ugnį ir uždengę patroškinkite kol daržovės suminkštės, retsykiais pamaišant. Sudėkite susmulkintas petražoles, išmaišykite ir užgesinę ugnį leiskite daržovėms pastovėti kol atvės.
Į didelį dubenį sudėkite: išbrinkusius grikius ir linų sėmenis, atvėsusias daržoves, malta kalendrą, grikių miltus. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Viską gerai išmaišykite su šaukštu. Jeigu reikia įpilkite pora šaukštų vandens.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir apkepkite abi puses kol švelniai paruduos.
Šie grikių-daržovių kotletukai skanus tiek karšti, tiek atšalę.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą