Jums reikės:
200 gr grikių
400 ml vandens
3 kupini valgomi šaukštai grikių miltų
1 skardinė konservuotų aduki pupelių (be druskos), nusausintų
½ didelio saliero gumbo, sutarkuoto burokine tarka
2 didelės morkos, sutarkuotų burokine tarka
1 didelė galvutė svogūno, smulkiai supjaustyto
1 skiltelė česnako, smulkiai supjaustyto
1 arb.šaukštelis malto kumino
1 arb.šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (chilli powder)
kupina sauja smulkiai supjaustytų šviežių petražolių arba šviežios kelendrų
jūros druskos ir juodų pipirų pagal skonį
alyvuogių aliejaus kepimui
Ruošimo eiga:
Grikius užpilkite 400 ml vandens ir virkite 10 min. Palikite atvėsti.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite 1-2 valg. šaukštus aliejaus. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir šiek tiek apkepkite, kol švelniai parusvės. Sudėkite česnaką, tarkuotas morkas ir saliero gumbą. Įpilkite kelis šaukštus vandens. Maišydami pakepkite keletą minučių. Sumažinkite ugnį ir uždengę patroškinkite,retsykiais pamaišant, 3-5 minutes, kol daržovės suminkštės. Sudėkite maltą kalendrą, kuminą, aitriosios paprikos miltelius. Įdėkite truputi druskos ir pipirų. Maišydami pakepkite minutėlę, kol prieskoniai gerai susimaišys su daržovėmis. Nukaiskite ir uždengę ir palikite pastovėti dar keletą minučių. Po to atidenkite ir leiskite daržovėms atvėsti.
Į didelį dubenį sudėkite: išvirtus grikius, atvėsusias daržoves, nusausintas aduki pupeles, grikių miltus, šviežią kalendrą arba petražoles. Rankomis gerai išminkykite, tarp pirštų išmaigant visus ingredientus, kol tešla taps vienalytė. Paragaukite ir jei reikia dar įdėkite druskos ir juodų pipirų pagal skonį.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir apkepkite abi puses kol švelniai paruduos. Verskite atsargiai, kad jie nesubyrėtų.
Patiekite su daržovėmis virtomis ant garų ir "kreminiu grybų padažu". Labai tinka garuose virti brokoliai.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą