2014 m. vasario 8 d., šeštadienis

AVIŽINIAI BLYNAI SU OBUOLIAIS, DAIGINTAIS GRIKIAIS IR MĖLYNĖMIS










Jums reikės:
35 gr linų sėmenų, sumaltų su kavamale
250 ml šilto vandens linų sėmenų užmerkimui
1 vidutinio dydžio obuolys, išsėklintas ir sutarkuotas burokine tarka
1 arb.šaukštelis cinamono
1 stiklinė avižinių dribsnių, kuo stambesnių
1 stiklinė avižinių miltų
1 nubraukto arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
200 ml (¾ stiklinės) vandens
1 stiklinė daigintų arba tik išmirkytų grikių <kaip daiginti grikius>
1-1/2 stiklinės mėlynių (naudojau šaldytas, kurias atšildžiau ir į tešlą sudėjau prieš pat kepimą).
žiupsnelis druskos
Klevų sirupo patiekiant blynus
alyvuogių aliejaus kepimui
Ruošimo eiga:
Grikius išmirkykite ir sudaiginkite. Jei nespėjote sudaiginti, galite naudoti ir išmirkytus bent 6 val. ir gerai perplautus.
Linų sėmenis sumalkite kavamale. I didesnį dubenį suberkite linų sėmenis ir užpilkite šiltu vandeniu. Su šaukštu gerai išmaišykite – paplakant, kol tikrai gerai išsimaišys ir masė bus vienalytė. Palikite pastovėti 5-10 minučių. Tuo tarpu išsėklinkite ir sutarkuokite obuolį.Tuomet dar syki perplakite linų sėmenis su šaukštu.Įmaišykite sutakuotą obuolį ir cinamoną. Sudėkite avižinius dribsnius ir išmaišykite. Įpilkite papildomai 200 ml vandens ir išmaišykite. Kepimo miltelius sumaišykite su avižiniais miltais. Suberkite avižinių miltų mišinį į blynų tešlą ir išmaišykite. Sudėkite daigintus arba mirkytus grikius ir išmaišykite. Atšildytas mėlynes į tešlą dėkite prieš pat kepant blynus. Sudėjus mėlynes tešlą išmaisykite ir kepkite blynus.
Į blynų tešlą nedėjau cukraus, nes saldumo suteikia obuolys ir iškeptus blynus patiekiau su klevų sirupu. Vietoj klevų sirupo galite naudoti jums įprastą sirupą.
Šie blynai skanus tiek karšti, tiek atšalę.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą