Jums reikes:
200 gr žaliųjų lęšių
6 saliero stiebų, supjaustytų griežinėliais
3-4 pomidorų, nuluptų ir supjaustytų
100 ml jogurto be priedų (nebutina)
½ arb.šaukštelio kario miltelių
½ arb.šaukštelio ciberžolės
¼ arb.šauktelio asafetidos
¼ arb.šaukštelio aštrios raudonos paprikos sėklų
2 valg.šauktai šviežiai tarkuoto imbiero
½ stiklinės susmulkintų petražolių arba kalendrų
jūros druskos pagal skonį
1 valg. šaukšto „ghee“ sviesto arba alyvuogių aliejaus
Ruošimo eiga:
Lęšius užpilkite šaltu vandeniu ir atidėkite valandai brinkti. Po valandos perkoškite per retąsamtį, perplaukite švariu vandeniu, užpilkite nauju vandeniu ir pastatykite virti. Virkite apie 15 min, bet stebėkite, kad lęšiai nepervirtų ir nesuirtų.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą arba aliejų. Suberkite asafetida, aštriąją papriką, sutarkuotą imbierą ir išmaišykite. Pakepkite ir po keletos sekundžių sudėkite salierą, išmaišykite. Sumažinkite ugnį, pridenkite ir leiskite salierui išsitroškinti. Po 7 min sudėkite pomidorus, kario miltelius, ciberžolę ir šiek tiek pasūdikite. Troškinkite maišant apie 3 min, kad pomidorai truputi sušiltų bet jų gabaliukai neišsileistų. Sudėkite į keptuvę nukoštus lęšius ir dalį petražolių (dalį palikite prieš patiekiant pabarstyti ant troškinio viršaus). Permaišykite ir uždenkite. Po kelių sekundžiu užgesinkite ugnį ir leiskite troškiniui pastovėti keletą minučių prieš patiekiant. Patiekite karštą papuošiant likusiomis petražolėmis.
Galite ant viršaus uždėti truputi jogurto (nebūtina).
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą