2014 m. vasario 16 d., sekmadienis

GRIKIŲ BLYNAI SU SALIERU IR MORKOMIS



















Jums reikės:
1 didelė morka, sutarkuota burokine trintuve
¼ saliero šaknies, sutarkuotos burokine trintuve
3 arb. šaukšteliai linų sėmenų, sumaltų kavamale
1 valg. šaukštas klevų sirupo (arba kito saldiklio)
žiupsnelis druskos
1,5 stiklinės migdolinių riešutų pieno < kaip gaminti migdolinių riešutų pieną>
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
200 gr grikių miltų
4 valg. šaukštai pilno grūdo kuo rupesnių ruginių arba kvietinių miltų (dar geriau skaldyti grūdai)
alyvuogių aliejaus kepimui

Ruošimo eiga:
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite tarkuotas morkas ir saliero šaknį ir išmaišykite. Po minutėles sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir leiskite daržovėms troškintis 2-3 minutes kol suminkštės. Atidenkite ir palikite atvėsti.
Nedideliame dubenelyje sumaišykite linų sėmenis su 4 valg.šauktais drugno vandens. Palikite keletai minučių pastovėti. Po to gerai išplakite su šaukšteliu.
Kitame dubenelyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Į didesnį dubenį sudėkite atvėsusias daržoves, linų sėmenis, supilkite migdolų pieną ir klevų sirupą. Gerai išmaišykite. Suberkite miltų mišinį, gerai išmaišykite ir kepkite blynus.

Skanaus :)


BUCKWHEATPANCAKES WITH CELERY AND CARROTS, VEGAN (recipe in English)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą