Jums
reikės:
1
didelė morka, sutarkuota burokine trintuve
¼
saliero šaknies, sutarkuotos burokine trintuve
3
arb. šaukšteliai linų sėmenų, sumaltų kavamale
1
valg. šaukštas klevų sirupo (arba kito saldiklio)
žiupsnelis
druskos
1,5
stiklinės migdolinių riešutų pieno < kaip
gaminti migdolinių riešutų pieną>
1
arb. šaukštelis kepimo miltelių
200
gr grikių miltų
4
valg. šaukštai pilno grūdo kuo rupesnių ruginių arba kvietinių
miltų (dar geriau skaldyti grūdai)
alyvuogių
aliejaus kepimui
Ruošimo
eiga:
Keptuvėje
įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite tarkuotas morkas ir
saliero šaknį ir išmaišykite. Po minutėles sumažinkite ugnį,
keptuvę uždenkite ir leiskite daržovėms troškintis 2-3 minutes
kol suminkštės. Atidenkite ir palikite atvėsti.
Nedideliame
dubenelyje sumaišykite linų sėmenis su 4 valg.šauktais drugno
vandens. Palikite keletai minučių pastovėti. Po to gerai išplakite
su šaukšteliu.
Kitame
dubenelyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Į
didesnį dubenį sudėkite atvėsusias daržoves, linų sėmenis,
supilkite migdolų pieną ir klevų sirupą. Gerai išmaišykite.
Suberkite miltų mišinį, gerai išmaišykite ir kepkite blynus.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą