Jums reikės:
250 gr rudųjų ryžių
300 gr šviežių špinatų (be kotelių), nuplautų ir smulkiai supjaustytų
2 šaukštų išvalyto lydyto sviesto „ghee“ arba alyvuogių aliejaus
1 arb.šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų
1 arb.šaukštelio kmyninio kumino
¼ arb.šaukštelio aštrios raudonos paprikos sėklų
4-5 vnt. indiško kario lapų
1 valg.šaukštas šviežio ir smulkiai sutarkuoto imbiero
2 arb.šaukšteliai sojų padažo
1/3 stiklinės pakepintų kedro riešutų
Ruošimo eiga:
Išvirkite ryžius pagal instrukciją.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą suberkite juodųjų garstyčių sėklas ir kmyninį kuminą. Uždenkite ir leiskite sėkloms išspragsėti. Sudėkite aštriąją papriką, kario lapelius ir imbierą. Pamaišydami pakepinkite keletą sekundžių ir sudėkite susmulkintus špinatus. Gerai išmaišykite ir sumažinkite ugnį. Pridenkite ir patrošinkite, kol špinatai suglebs. Sudėkite išvirtus ryžius, sojų padažą ir kedro riešutus. Viską gerai išmaišykite, pridenkite keptuvę. Po minutėlės užgesinkite ugnį ir palikite keletai minučių pastovėti. Patiekite karštą.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą