2014 m. vasario 22 d., šeštadienis

VEGETARIŠKAS ČILI TROŠKINYS



















Jums reikės:
1 svogūno galvutė, smulkiai supjaustyta
3 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
1 arb.šaukštelis malto kumino
1,5 arb. šaukštelis saldžios paprikos miltelių
¼ arb.šaukštelio aštrios raudonos paprikos sėklų
1 didelės morkos, supjaustytos mažais gabaliukais
1 didelės bulvės, supjaustytos mažais kubeliais
2 pomidorų,nuluptų ir supjaustytų griežinėliais
1 didelės raudonos arba žalios paprikos, išsėklintos ir supjaustytos nedideliais gabalėliais
2 skardinės x 400 ml konservuotų pupelių (naudoju įvairių pupelių mišinį), nusausintų
1 stiklinė saldžių kukuruzų (naudoju šaldytus. Jų atradau Marks & Spencer parduotuvėje)
1 skardinė x 400 ml konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse ir be priedų
1 stiklinės daržovių buljono
½-1 arb.šauktelio kajeno pipirų – pagal skonį. Jei norite aštriau, įdėkite daugiau
saujos šviežios kalendros, susmulkintos
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus

Ruošimo eiga:
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus, česnaką ir pakepkite maišydami kol gražiai pagels. Sudėkite maltą kuminą, saldžiosios paprikos miltelius, aštrios raudonos paprikos sėklytes, kelis šaukštus daržovių sultinio ir išmaišykite. Sudėkite morkas, bulves išmaišykite ir uždenkite kelioms minutėms. Tuomet sudėkite paprika, supjaustytus pomidorus ir kelis šaukštus daržovių sultinio. Išmaišykite ir uždenkite minutėlei. Sudėkite nusunktas pupeles, kukuruzus, susmulkintus konservuotus pomidorus, likusį sultinį ir kajeno pipirus. Kai troškinys užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 20 minučių arba kol daržovės bus minkštos. Jei truksta aštrumo, dar įdėkite kajeno pipirų.
Patiekite apibarsčius susmulkinta šviežia kalendra.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą