Jums
reikės:
1
svogūno galvutė, smulkiai supjaustyta
3
česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
1
arb.šaukštelis malto kumino
1,5
arb. šaukštelis saldžios paprikos miltelių
¼
arb.šaukštelio aštrios raudonos paprikos sėklų
1
didelės morkos, supjaustytos mažais gabaliukais
1
didelės bulvės, supjaustytos mažais kubeliais
2
pomidorų,nuluptų ir supjaustytų griežinėliais
1
didelės raudonos arba žalios paprikos, išsėklintos ir
supjaustytos nedideliais gabalėliais
2
skardinės x 400 ml konservuotų pupelių (naudoju įvairių pupelių
mišinį), nusausintų
1
stiklinė saldžių kukuruzų (naudoju šaldytus. Jų
atradau Marks & Spencer
parduotuvėje)
1
skardinė x 400 ml konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse ir
be priedų
1
stiklinės daržovių buljono
½-1
arb.šauktelio kajeno pipirų – pagal skonį. Jei norite aštriau,
įdėkite daugiau
saujos
šviežios kalendros, susmulkintos
1
valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
Ruošimo
eiga:
Didelėje
keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus, česnaką ir
pakepkite maišydami kol gražiai pagels. Sudėkite maltą kuminą,
saldžiosios paprikos miltelius, aštrios raudonos paprikos sėklytes,
kelis šaukštus daržovių sultinio ir išmaišykite. Sudėkite
morkas, bulves išmaišykite ir uždenkite kelioms minutėms. Tuomet
sudėkite paprika, supjaustytus pomidorus ir kelis šaukštus
daržovių sultinio. Išmaišykite ir uždenkite minutėlei. Sudėkite
nusunktas pupeles, kukuruzus, susmulkintus konservuotus pomidorus,
likusį sultinį ir kajeno pipirus. Kai troškinys užvirs,
sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 20 minučių arba kol
daržovės bus minkštos. Jei truksta aštrumo, dar įdėkite kajeno
pipirų.
Patiekite
apibarsčius susmulkinta šviežia kalendra.
Skanaus
:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą