Jums reikes:
150 gr sojų pupelių, išmirkintų per naktį (sojų pupeles galite pakeisti baltomis pupelėmis)
½ didelio saliero gumbo, sutarkuoto burokine tarka
1 didelės morkos, sutarkuotos burokine tarka
1 didelės galvos svogūno, smulkiai supjaustyto
2-3 valg. šaukštai žirnių miltų
1-2 arb.šaukšteliai žolelių mišinio: raudonėlio; baziliko; gelsvės, čiobrelio, rozmarino...
1-2 stiklinės šviežių petražolių, smulkiai supjaustytų
jūros druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
alyvuogių aliejaus
Ruošimo eiga:
Išvirkite sojų pupeles pasūdytame vandenyje. Verdant įdėkite keletą lauro lapų. Stebėkite, kad pupelės nepervirtų ir nesuirtų. Palikte 1 stiklinę pupelių buljono daržovių troškinimui. Nukoškite pupeles ir palikite atvėsti. Atvėsusias sumalkite mėsmale.
Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 1-2 valg.šaukštus aliejaus ir apkepkite susmulkintus svogūnus, kol gražiai pagels. Palikite atvėsti.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite ¼ stiklinės sojų buljono. Sudėkite morkas ir salierą. Pakepkite maišant, jei reikia papildomai įpilkite dar kelis šaukštus pupelių buljono. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir leiskite daržovėms pasitroškinti kol suminkštės, retsykiais jas pamaišant. Tik neperkepkite, kad netaptų daržovių košė. Pabaigoje pagardinkite ½ arb.šaukštelio prieskoninių žolelių mišiniu. Užgesinkite ugnį ir leiskite daržovėms atvėsti.
Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus: sumaltas pupeles, apkeptus svogūnus, troškintas daržoves, šviežias susmulkintas petražoles, žirnių miltus, 1 arb. šaukštelį prieskoninių žolelių mišinio, jūros druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite rankomis iki vientisos masės. Palikite pastovėti 10 minučių. Su drėgnomis rankomis formuokite kotletukus ir kepkite. Kotletukai skanūs karšti ir atšale. Galite dalį kotletukų „tešlos“ uždengus palikti šaldytuve ir kepti sekančią dieną.
Skanaus :)
Nuostabu. Panasius darau vietoj sojos pupeliu imu mungdalus. Pabandysiu jusu:)!
AtsakytiPanaikinti