Jums reikės:
1 stiklinė džiovintų spanguolių
1 stiklinė džiovintų abrikosų (smulkiai supjaustytų. Jei kieti – prieš tai juos pamirkant vandenyje)
½ stiklinės smulkiai supjaustytų džiovinto imbiero gabaliukų (nebūtina)
1 stiklinė graikinių riešutų (supjaustytų, bet nepersmulkiai, kad liktų gabaliukai)
340 gr kambario temperatūros sviesto
¾ arba 1 stiklinė melasos (jei neturite galite pakeisti rudu cukrumi, bet rekomenduoju melasą)
50 gr rudo cukraus
1 arb. šaukštelis cinamono
1 arb. šaukštelis malto imbiero (nebūtina)
1 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
½ arb. šaukštelis sodos
1-3/4 stiklinės pilno grūdo rupių ruginių miltų (arba pilno grūdo rupių kvietinių miltų)
1 stiklinė kviečių gemalų
3 stiklinės avižinių dribsnių (rekomenduoju rūpesnius)
Pastaba: stikline matavimui apie 250 ml talpos. Džiovintus vaisius galima rinktis pagal tai, kurie labiau patinka.
Paruošimas
Dideliame dubenyje sumaišykite abejus miltus ir kviečių gemalus.
Mažesniame dubenėlyje sumaišykite kelis valgomus šaukštus miltų mišinio (iš didelio dubenio) su kepimo milteliais, soda, cinamonu ir maltu imbieru.
Atskirame dideliame dubenyje išplakite su mikseriu sviestą apie 30 sekundžių. Įdėkite rudą cukrų ir melasą, plakite iki vientisos masės. Supiltkite miltų ir prieskonių mišinį iš mažo dubenėlio ir plakite iki vientisos masės. Plakant dalimis sudėkite visus miltus. Pabaigoje sudėkite džiovintus smulkintus vaisius, kai jie išsimaišys, tuomet avižas. Užbaikite maišymą su mediniu šaukštu, nes mikseris jau bus nepajegus plakti, nebent turite pakeisti specialius mikserio tešlos maišymo antgalius „suktukus“. Bet kuriuo atveju pabaigoje rekomenduoju viska gerai išmaišyti mediniu šaukštu.
Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir formuokite sausainius šaukšto pagalba. Kepkite apie 10 min arba iki kol sausainių kraštai pradės šiek tiek tamsėti
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą