Jums
reikės:
250
gr miltų
2
arb. šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis
jūros druskos
1/3
stiklinės smulkaus nerafinuoto cukranendrių cukraus (jei tokio
neturite tai tiesiog sumalkite šiek tiek su kavamale)
85
ml (1/3 stiklinės) alyvuogių aliejaus
250
ml migdolinių riešutų pieno (arba sojų pieno)
4
valg. šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
šviežiai
tarkuotų 2-jų citrinų žievelių
šviežiai
tarkuoto1/2 apelsino žievelių
Apšlakstymui:
1
citrinos sulčių
1,5
valg. šaukštai rudojo cukraus
Paruošimas
Įkaitinkite
orkaitę iki 180º
C. Paruoškite kepimo indą, išklojant dugną kepimo popieriumi.
Dideliame
dubenyje sumaišykite: miltus, kepimo miltelius ir druską.
Į
kitą dubenį supilkite: alyvuogių aliejų, migdolų pieną, cukrų,
citrinos sultis, tarkuotas citrinos žieveles. Gerai išmaišykite.
Tuomet suberkite į miltų mišinį ir išmaišykite. Supilkite tešlą
į paruoštą kepimui formą. Kepkite 40 minučių arba kol į pyrago
vidurį įsmeigta ir ištraukta medinė balanėlė lieka sausa (aš
naudoju medinį dantų krapštuką).
Kai
pašovėte pyragą į orkaitę sumaišykite 1 citrinos sultis su 1,5
valg. šaukšto cukraus. Išmaišykite.
Kai
pyragas iškepė, išimkite iš orkaitės ir iš karto apšlakstykite
jo viršų su citrinos ir cukraus sirupu. Palikite atvėsti ir tik
tuomet išimkite iš formos. Patiekite kai pyragas bus pilnai
atvėsęs.
Skanaus
:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą