2014 m. vasario 23 d., sekmadienis

GAIVUS CITRINŲ PYRAGAS



















Jums reikės:
250 gr miltų
2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis jūros druskos
1/3 stiklinės smulkaus nerafinuoto cukranendrių cukraus (jei tokio neturite tai tiesiog sumalkite šiek tiek su kavamale)
85 ml (1/3 stiklinės) alyvuogių aliejaus
250 ml migdolinių riešutų pieno (arba sojų pieno)
4 valg. šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
šviežiai tarkuotų 2-jų citrinų žievelių
šviežiai tarkuoto1/2 apelsino žievelių

Apšlakstymui:
1 citrinos sulčių
1,5 valg. šaukštai rudojo cukraus

Paruošimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180º C. Paruoškite kepimo indą, išklojant dugną kepimo popieriumi.
Dideliame dubenyje sumaišykite: miltus, kepimo miltelius ir druską.
Į kitą dubenį supilkite: alyvuogių aliejų, migdolų pieną, cukrų, citrinos sultis, tarkuotas citrinos žieveles. Gerai išmaišykite. Tuomet suberkite į miltų mišinį ir išmaišykite. Supilkite tešlą į paruoštą kepimui formą. Kepkite 40 minučių arba kol į pyrago vidurį įsmeigta ir ištraukta medinė balanėlė lieka sausa (aš naudoju medinį dantų krapštuką).
Kai pašovėte pyragą į orkaitę sumaišykite 1 citrinos sultis su 1,5 valg. šaukšto cukraus. Išmaišykite.
Kai pyragas iškepė, išimkite iš orkaitės ir iš karto apšlakstykite jo viršų su citrinos ir cukraus sirupu. Palikite atvėsti ir tik tuomet išimkite iš formos. Patiekite kai pyragas bus pilnai atvėsęs.


Skanaus :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą