Jums reikės:
1 nedidelė galvutė kalafioro (arba ½ didelio)
400 ml migdolinių riešutų pieno
2 didelės galvutės geltono svogūno, smulkiai supjaustyto
300 gr šviežių pievagrybių
jūros druskos ir juodų pipirų pagal skonį
lydyto sviesto „ghee“ arba alyvuogių aliejaus kepimui
Ruošimo eiga:
Kalafiorą užpilkite 400 ml migdolinių riešutų pienu, įdėkite druskos ir pipirų ir virkite 7-8 minutes. Tuomet suplakite su blenderiu – maišikliu iki vientisos tyrės. Supilkite kalafiorų tyrę atgal į puodą.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukštus sviesto arba aliejaus. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir šiek tiek apkepkite, kol švelniai parusvės. Sudėkite grybus ir dar pakepkite minutelę. Įdėkite truputi druskos ir pipirų.
Sudėkite apkeptus grybus su svogūnais į puodą su kalafiorų tyre, išmaišykite ir maišydami užvirinkite. Jei reikia dar įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Jei sriuba per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.
Patiekite karštą.
Šį sriuba labai tinka kaip padažas prie kotletukų, troškintų daržovių ir t.t. Ypač jei ją pagaminate tirštesnę.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą