Jums reikės:
250 gr rudųjų ryžių
1 stiklinės šviežiai smulkiai tarkuoto kokoso (arba džiovintų kokoso drožlių)
2 valg. šaukštai graikinių riešutų aliejaus
1 arb.šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų
1 šviežios aštriosios paprikos, išsėklintos ir kaip įmanoma smulkiau supjaustytos (arba ¼ arb.šaukštelio džiovintų aštrios raudonos paprikos sėklų)
8-10 vnt. džiovintų indiškų kario lapų, pirštais šiek tiek „sutraiškytų“
¼ arb.šaukštelio asafetidos
1 valg.šaukštas šviežio ir smulkiai sutarkuoto imbiero
1/4 stiklinės kedro riešutų
sojų padažo
Ruošimo eiga:
Išvirkite ryžius pagal instrukciją.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų suberkite juodųjų garstyčių sėklas. Uždenkite ir leiskite sėkloms išspragsėti. Sudėkite aštriąją papriką, kario lapelius, asafetidą, kedro riešutus ir imbierą. Pamaišydami pakepinkite keletą sekundžių ir sudėkite kokoso drožles. Gerai išmaišykite ir sudėkite išvirtus ryžius. Gerai išmaišykite ir sumažinę ugnį uždenkite kol ryžiai sušils ir įsigers prieskonių aromatais. Patiekite karštą, pagardinę soju padažu.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą