Salotoms jums reikes:
2-3 didelės kekės lapinių kopūstų, išpjaustytais koteliais ir labai smulkiai supjaustytų
1 gerai prinokusio avokado, supjaustyto mažais gabaleliais
¼ stiklinės šviežiai spaustų citrinos sulčių
jūros druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
½ stiklinės petražolių, smulkiai supjaustytų
½ stiklinės svogūnų laiškų, supjaustytų kaip įmanoma smulkiau
½ stiklinės džiovintų spanguolių (jei stambios, šiek tiek pasmulkinkite)
2 valg.šaukštai sezamo sėklų (nebūtinai)
Padažui jums reikes:
¾ stiklinės graikinių riešutų, šiek tiek pasmulkintų
1 valg.šaukštai šviežių rozmarinų, smulkiai supjaustytų
1 valg.šaukštas graikinių riešutų aliejaus
1 arb. šaukštelis rudojo cukraus
jūros druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Ruošimo eiga:
Sudėkite smulkiai supjaustytus lapinius kopūstus ir petražoles į didelį dubenį. Pabarstykite druska ir pipirais ir užpilkite cirtinos sultimis. Su rankomis išmaišykite kopūstus, juos šiek tiek pamaigant su pirštai, kad suminkštėtų ir įsigertų druksa, pipirais ir citrinos sultimis. Sudėkite supjaustytą avokadą ir vėl rankomis išmaišykite, su pirštais sumaigant avokadą kartu su lapiniais kopūstais.
Sudėkite visus likusius ingredientus: šviežias petražoles, svogūnų laiškus, džiovintas spanguoles, sezamo sėklas ir gerai išmaišykite su šaukštu.
Padažui nedidelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Sudėkite graikinius riešutus, pamaišykite ir šiek tiek paskrudinkite. Pagardinkite druska, pipirais, smulkintu rozmarinu ir cukrumi. Dar šiek tiek paskrudinkite maišant, tik atsargiai neperkepkite. Leiskite atvėsti. Užberkite riešutų ir rozmarinų pagardą ant salotų ir išmaišykite su šaukštu. Prieš patiekiant galite papuošti apibarstant sezamo sėklomis.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą