Jums
reikės:
2
stiklinės rupaus malimo viso grūdo ruginių arba kvietinių miltų
1/3
stiklinės rudojo cukraus
žiupsnelis
jūros druskos
~3
valg. šaukštai tarkuotų citrinų žievelių
1,5
arb. šaukštelio kepimo miltelių
1/4
arb. šaukštelio muškato riešuto
2
stiklinės cukinijos, sutarkuotos burokine trintuve
1
stiklinė migdolinių riešutų pieno
3
valg.šaukštai graikinių riešutų aliejaus
2
arb.šaukšteliai maltų linų sėmenų, sumaišytų su 2 valg.
šaukštais vandens
Paruošimas
Įkaitinkite
orkaitę iki 204º
C.
Dubenyje
sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, druską,
muškato riešutą ir kepimo miltelius.Išmaišykite.
Į
kitą didesnį dubenį supilkite visus likusius ingredientus:
tarkuotą cukiniją, riešutų aliejų, linų sėmenis su vandeniu,
migdolų pieną,tarkuotas citrinos žieveles. Išmaišykite. Tuomet
suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite.
Su
šaukštu lygiomis dalimis išdalinkite tešlą į keksiukų
formeles, išklotas keksiukų popierėliais ir kepkite 204º
C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 minučių.
Išeiga
~12 keksiukų.
Mano
šeima įvertino 20 iš 10 balų.
Ypač
skanūs pirmą dieną.
Skanaus
:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą