2014 m. vasario 15 d., šeštadienis

CITRININIAI KEKSIUKAI SU CUKINIJA



















Jums reikės:
2 stiklinės rupaus malimo viso grūdo ruginių arba kvietinių miltų
1/3 stiklinės rudojo cukraus
žiupsnelis jūros druskos
~3 valg. šaukštai tarkuotų citrinų žievelių
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1/4 arb. šaukštelio muškato riešuto
2 stiklinės cukinijos, sutarkuotos burokine trintuve
1 stiklinė migdolinių riešutų pieno
3 valg.šaukštai graikinių riešutų aliejaus
2 arb.šaukšteliai maltų linų sėmenų, sumaišytų su 2 valg. šaukštais vandens

Paruošimas
Įkaitinkite orkaitę iki 204º C.
Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, druską, muškato riešutą ir kepimo miltelius.Išmaišykite.
Į kitą didesnį dubenį supilkite visus likusius ingredientus: tarkuotą cukiniją, riešutų aliejų, linų sėmenis su vandeniu, migdolų pieną,tarkuotas citrinos žieveles. Išmaišykite. Tuomet suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite.
Su šaukštu lygiomis dalimis išdalinkite tešlą į keksiukų formeles, išklotas keksiukų popierėliais ir kepkite 204º C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 minučių.
Išeiga ~12 keksiukų.
Mano šeima įvertino 20 iš 10 balų.
Ypač skanūs pirmą dieną.

Skanaus :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą