Salotoms jums reikes:
2-3 didelės kekės lapinių kopūstų, išpjaustytais koteliais ir labai smulkiai supjaustytų
1,5 stiklinės petražolių, smulkiai supjaustytų
½ stiklinės svogūnų laiškų, supjaustytų kaip įmanoma smulkiau
¼ stiklinės saulėgražų, (galima pakepinti, nesūdant)
¼ stiklinės kedro riešutų, (galima pakepinti, nesūdant)
½ stiklinės džiovintų spanguolių (jei stambios, šiek tiek pasmulkinti)
2 valg.šaukštai kokosų drožlių
2 valg.šaukštai šviežių bruknių arba spanguolių (1 dieną pamarinuotų citrinos sulčių ir medaus marinate)
Padažui jums reikes:
¼ stiklinės šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 valg.šaukštas Dijon garstyčių
1 valg.šaukštas klevų sirupo arba medaus
juros druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Ruošimo eiga:
Mažame dubenelyje sumaišykite citrinos sultis, garstyčias ir klevų sirupą.
Sudėkite smulkiai supjaustytus lapinius kopustus ir petražoles į didelį dubenį. Užpilkite paruoštą padažą. Su rankomis išmaišykite kopūstus ir petražoles, su pirštais šiek tiek juos pamaigant, kad suminkštėtų ir įsigertų padažu. Sudėkite visus likusius ingredientus ir gerai išmaišykite su šaukštu. Palikite pastovėti 10 minučių prieš patiekiant.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą