Daigintų Mung pupelių salotos |
Jums reikės:
2 stiklinės
daigintų Mung pupelių
2 dideli
pomidorai (smulkiai supjaustyti)
½ raudonojo
svogūno arba balto saldaus svogūno galvutės (smulkiai supjaustyto ir marinuoto)
1,5 didelės
paprikos (smulkiai supjaustytos) <galite naudoti triju spalvu paprikas>
Marinatas
svogūnams
3 valg.
šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 valg. šauštas
alyvuogių aliejaus
1 arb. šaukštelis medaus arba klevų sirupo (nebūtina)
1 arb.
šaukštelis sojų padažo
Sumaišyti visus
ingridientus ir užpilti ant susmulkintų svogunų. Uždengti ir palikti 2-3
valandoms marinuotis. Kai svogūnai išsimarinuos, marinatą nupilti.
Padažui Jums
reikės:
3 valg. šaukštai šviežiai spaustų citrinos
sulčių
2 valg.
šaukštai alyvuogių aliejaus
1-2 skiltelės
česnako (susmulkinto)
½ stiklinės
šviežių petražolių (susmulkintų)
žiupsnelis
džiovinto baziliko ir oregano
druskos ir
juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
•
Pirmiausia
sudaiginti mung pupeles.
•
Užmerkti
mung pupeles kambario temperatūros vandeniu ir palikti brinkti 6 valandoms.
•
Po
brinkimo nukošti ir gerai perplauti.
•
Sudėti
mung pupeles į daigintuvą arba tiesiog į 1 litro stiklainį su plastikiniu
dangteliu su skylutėmis, kad jos kvėpuotų. Palikti šiltai daiginimui.
•
Praplauti
pupeles 2 kartus per dieną. Pupelės sudygsta per 1,5 paros.
•
Sudygusias
pupeles nuplaukite ir jas jau galima valgyti.
•
Sumaišyti
mung pupeles su visais likusiais ingredientais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą