2014 m. vasario 4 d., antradienis

DAIGINTŲ MUNG PUPELIŲ SALOTOS

Daigintų Mung pupelių salotos



















Jums reikės:
2 stiklinės daigintų Mung pupelių
2 dideli pomidorai (smulkiai supjaustyti)
½ raudonojo svogūno arba balto saldaus svogūno galvutės (smulkiai supjaustyto ir marinuoto)
1,5 didelės paprikos (smulkiai supjaustytos) <galite naudoti triju spalvu paprikas>

Marinatas svogūnams
3 valg. šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 valg. šauštas alyvuogių aliejaus
1 arb. šaukštelis medaus arba klevų sirupo (nebūtina)
1 arb. šaukštelis sojų padažo
Sumaišyti visus ingridientus ir užpilti ant susmulkintų svogunų. Uždengti ir palikti 2-3 valandoms marinuotis. Kai svogūnai išsimarinuos, marinatą nupilti.

Padažui Jums reikės:
3 valg. šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
2 valg. šaukštai  alyvuogių aliejaus
1-2 skiltelės česnako (susmulkinto)
½ stiklinės šviežių petražolių (susmulkintų)
žiupsnelis džiovinto baziliko ir oregano
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas
      Pirmiausia sudaiginti mung pupeles.
      Užmerkti mung pupeles kambario temperatūros vandeniu ir palikti brinkti 6 valandoms.
      Po brinkimo nukošti ir gerai perplauti.
      Sudėti mung pupeles į daigintuvą arba tiesiog į 1 litro stiklainį su plastikiniu dangteliu su skylutėmis, kad jos kvėpuotų. Palikti šiltai daiginimui.
      Praplauti pupeles 2 kartus per dieną. Pupelės sudygsta per 1,5 paros.
      Sudygusias pupeles nuplaukite ir jas jau galima valgyti.
      Sumaišyti mung pupeles su visais likusiais ingredientais.






























































Komentarų nėra:

Rašyti komentarą