Jums reikes:
1 didelio baklažano, supjaustyto kubeliais
2 stiklinių daržovių buljono
1 svogūno galvutė, smulkiai supjaustyta
4 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
2 arb.šaukštelis malto kumino
1 arb.šaukštelis ciberžolės
½ arb.šaukštelio kario miltelių
½ arb.šaukštelio garam masala prieskonių mišinio
½ arb.šauktelio kajeno pipirų
2 valg.šaukštai pomidorų pastos
½ raudonos paprikos, išsėklintos ir supjaustytos nedideliais gabalėliais
½ žalios paprikos, išsėklintos ir supjaustytos nedideliais gabalėliais
½ geltonos paprikos, išsėklintos ir supjaustytos nedideliais gabalėliais
2 morkos, supjaustytos mažais gabaliukais
4-5 pomidorų,nuluptų ir supjaustytų griežinėliais (arba 1,5 stiklinės konservuotų smulkintų pomidorų be priedų)
½ stiklinės razinų
½ stiklinės susmulkintų šviežių petražolių arba kalendrų
jūros druskos ir juodų pipirų pagal skonį
Ruošimo eiga:
Į didėlę keptuvę ipilkite ¼ stiklinės buljono ir sudėkite svogūnus, česnaką, kuminą, ciberžolę, kario miltelius, garam masala prieskonius ir kajeno pipirus. Sumažinkite ugnį ir pakepkite maišant kol svogunai suminkštės ir įsigers prieskonių. Jei reikia papildomai ipilkite šiek tiek buljono. Sudėkite pomidorų pasta ir išmaišykite. Sudėkite morkas ir paprikas. Išmaišykite ir kokiai minutėlei pridenkite. Sudėkite baklažanus, išmaišykite. Supilkite likusi buljoną ir sudėkite pomidorus. Permaišę uždenkite ir sumažinę ugnį patroškinkite apie 20 minučių, retsykiais pamaišant, kol daržovės suminkštės. Užgesinkite ugnį, sudėkite razinas, petražoles (jei reikia druskos ir juodų pipirų), išmaišykite ir uždengę ir leiskite troškiniui pastovėti keletą minučių prieš patiekiant. Patiekite karštą su rudais ryžiais.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą