Jums reikės:
2 stiklinės raudonųjų lešių, sudygusių
1 stiklinė kokoso drožlių
½ stiklinės kokosų vandens
1 skiltelė česnako
1 valg. šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 arb, šaukštelis sojų padažo
1,5 arb. šaukštelio kario miltelių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 vidutinio dydžio lapinio kopūsto kekės, kuo smulkiau supjaustykite
2 vidutinio dydžio pomidorų, nuluptų ir smulkiai supjaustytų
1/3 stiklinės smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų
½ stiklinės bruknių (arba spanguolių)
½ stiklinės nesudytų anakardžių riešutų, smulkiai supjaustytų
Marinatas lapiniam kopūstui:
3 valg. šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
1 arb. šaukštelis sojų padažo
Sumaišykite visus ingridientus ir užpilkite ant susmulkintų lapinių kopūstų. Uždenkite ir palikite 2-3 valandoms marinuotis (arba dar geriau per naktį). Kai lapiniai kopūstai išsimarinuos, marinatą nupilkite.
Lapinis kopūstas |
Paruošimas
Prieš dvi dienas užmerkite raudonuosius lešius kambario temperatūros vandeniu ir palikti brinkti 6 valandoms.Po brinkimo nukoškite ir gerai perplaukite.
Sudėkite lešius į daigintuvą arba tiesiog į 1 litro stiklainį su plastikiniu dangteliu su skylutėmis, kad jos kvėpuotų. Palikti šiltai daiginimui. Praplaukite lešius 3 kartus per dieną. Lešiai sudygsta per 1,5 - 2 paras (pamatysite gražius mažus daigelius). Sudygusius lešius gerai nuplaukite.
Sudėkite į didelių apsukų blenderį kokosų drožles, kokosų vandenį, česnaką, citrinos sultis, sojų padažą, kario miltelius, medų arba klevų sirupą ir aliejų. Išplakite iki vientisos masės.
Atskirame dubenyje sumaišykite sudygusius lešius, susmulkintus ir išmarinuotus lapinius kopūstus, kario ir kokosų padažą, susmulkintus pomidorus, svogūnų laiškus ir bruknes.Pabarstykite juodaisiais pipirais ir druska (nebūtina). Viską gerai išmaišykite. Ant viršaus pabarstykite susmulkintų anakardžių riešutų.
Būtinai pabarstykite teigiamom mintim ir gražiais palinkėjimais!
Skanaus !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą