Tešlai jums reikės:
10 vidutinio dydžio bulvių
4 šaukštai miltų
žiupsnelis druskos
Įdarui jums reikės:
1 didelės galvos svogūno, labai smulkiai supjaustyto (~1 stiklinė)
1 didelės morkos, supjaustytos labai smulkiais kubeliais (~1 stiklinė)
¼ saliero gumbo, supjaustyto labai smulkiais kubeliais (~1 stiklinė)
porą saujų džiovintų grybų, išmirkytų, perplautų ir labai smulkiai supjaustytų (~1,5 stiklinės)
½ arbatinio šaukštelio žolelių prieskonių mišinio: raudonėliai, bazilikai, mairūnai, rozmarinai, čiobreliai.
jūros druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
alyvuogių aliejaus kepimui
Ruošimo eiga:
Išvirkite bulves su lupenomis, geriausiai iš vakaro. Nulupkite ir sumalkite per mėsmale. Įdėkite žiupsnelį druskos ir miltus. Išminkykite ir tešla paruošta.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir maišant apkepkite, kol šiek tiek pageltonuos. Sudėkite morkas ir salierą. Maišydami pakepkite minutėle, įpilkite porą šaukštų vandens ir uždekite. Sumažinkite ugnį ir palikite troškintis 5 minutes, retsykiais pamaišant. Sudėkite grybus, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Išmaišykite, įpilkite porą šaukštų vandens ir uždenkite. Troškinkite ant mažiausios ugnies 5-6 minutes, kol daržovės bus gerai ištroškintos ir minkštos, retsykiais pamaišant. Užgesinkite ugnį ir palikite uždengtą įdarą pastovėti dar kokiom 5 minutėm. Leiskite įdarui atvėsti.
Su drėnomis rankomis iš bulvių tešlos formuokite delnuose paplotėlį. Į jo vidurį įdėkite kiek tik išeina daugiau įdaro ir „uždarykite“ paplotelį, kad įdaras neišlįstų į paviršių. Blynas formuojant išeina apvalios - pailgos formos. Jį tarp delnų labai atsargiai suspauskite, kad įdaras neišlįtų į paviršių, bet kad taptų plokščios formos ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos.
Patiekite su „Кreminiu grybų ir kalafijorų padažu“.
Kaip pasigaminti padažą <žiurėkite šia nuorodą>
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą