2014 m. vasario 6 d., ketvirtadienis

LAPINIŲ KOPŪSTŲ IR MORKŲ SALOTOS SU ČESNAKINIU PADAŽU










Salotoms jums reikes:
1 didelė kekė lapinių kopūstų, išpjaustytais koteliais ir labai smulkiai supjaustytų
2-3 valg. šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių (lapinių kopūstų marinavimui)
1 didelės mokos, sutarkuotos
1 didelio obuolio, sutarkuoto arba smulkiai juostelėmis supjaustyto
1/3 stiklinės migdolinių riešutų, pakepintų ir supjaustytų
¼ stiklinės saulėgražų, pakepintų
¼ stiklinės Džiugo sūrio drožlių (nebūtina)
juros druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
saujelės bruknių arba spanguolių papuošimui
Šiltam padažui jums reikes:
4-5 valg. alyvuogių aliejaus
4 skiltelės susmulkinto česnako
¼ stiklinės razinų
¼ stiklinės džiovintų spanguolių
smulkiai sutarkuotos 1 citrinos žievelės
2 valg. šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
Lapinis kopūstas
















Ruošimo eiga:
Sudėkite smulkiai supjaustytus lapinius kopustus į dubenį. Pabarstykite žiupsneliu druskos ir užpilkite 2-3 šaukštais citrinos sulčių. Su rankomis išmaišykite kopūstus, su pirštais šiek tiek juos pamaigant, kad suminkštėtų ir įsigertų citrinos sultimis bei druska. Palikite kuriam laikui pastovėti.
Ikaitinkite keptuvėje aliejų. Sudėkite česnaką. Pakepkite kol česnakas suminkštės, bet neparuduos. Sudėkite razinas ir džiovintas spanguoles ir pakepkite maišant, kol suminkštės. Tuomet sudėkite sutarkuotas citrinos žieveles ir citrinos sultis. Išmaišykite. Užpilkite šiltą padažą ant lapinių kopūstų ir greitai viska iškmaišykite. Sudėkite sutarkuotas morkas, obuolį, migdolus, saulėgražas, sūrį. Pabarstykite pipirais ir druska pagal skonį ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą