2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

IMBIERINIAI SAUSAINIAI
















Jums reikės:
250 gr rupaus malimo viso grūdo ruginių miltų
100 gr avižinių miltų
60 gr kviečių gemalų
50 gr rudojo cukraus
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1/3 arb. šaukštelio druskos
3 arb. šaukšteliai džiovinto imbiero
1 arb. šaukštelis cinamono
½ arb. šaukštelio malto muskato riešuto
¼ arb.šaukštelio maltų gvazdikėlių
100 ml nerafinuoto saulėgražų aliejaus
100 ml vandens
2 valg. šaukštai melasos (nebūtina)
75 ml deginto cukraus sirupo sausoje keptuvėje išlydikite 2 valgomus šaukštus cukraus ir kaitinkite, kol cukrus įgaus tamsiai raudoną spalvą. Atsargiai įpilkite apie 100 ml verdančio vandens ir intensyviai maišydami ištirpinkite degintą cukrų. Virkite cirupą, kol šiek tiek sutirštės. Ataušinkite.
Sausainių kočiojimui
½ arb. šaukštelis cinamono
1 valg. šaukštas smulkaus rudo cukraus

Paruošimas
Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, kviečių gemalus, cukrų, druską, prieskonius ir kepimo miltelius.
Į kitą dubenį supilkite visus skystus ingredientus: aliejų, vandenį, cukraus sirupą, melasą ir išmaišykite. Skystų ingredientų mišinį supilkite į miltų mišinį ir išminkykite pakankamai standžią tešlą Tešlos konsistencija galite reguliuoti įpildami šaukštą kitą vandens, jei tešla per kieta, arba žiupsnelį miltų jei tešla per minkšta. Gerai išminkę atidėkite tešlą 15 minučių pastovėti. Uždenkite, kad neapdžiūtų. Orkaitę įkaitinkite iki 180laipsnių.
Po 15 minučių tešlą perminkykite. Plokščiame dubenėlyje sumaišykite smulkų cukrų ir cinamoną. Atgnybkite po stalo teniso kamuoliuko dydžio tešlos gumulėlį, tarp delnų sukamaisiais judesiais iškočiokite dailų rutuliuką, išvoliokite jį cukraus ir cinamono mišinyje, lengvai suplokite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kiekvieną sausainėlį suslėkite lygiu stiklinės ar dubenelio dugnu. Į vieną įprasto dydžio plokščią kepimo skardą dėkite ne daugiau kaip 12 sausainėlių erdviais atstumais, kad nesuliptų. Pašaukite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 15-20 minučių arba kol sausainiu kraštai gardžiai apskrus.
Iškepusius išimkite su skarda iš orkaitės ir joje ataušinkite.
Išeiga 24 sausainėliai.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą