Jums reikės:
250
gr rupaus malimo viso grūdo ruginių miltų
100
gr avižinių miltų
60
gr kviečių gemalų
50
gr rudojo cukraus
1,5
arb. šaukštelio kepimo miltelių
1/3
arb. šaukštelio druskos
3
arb. šaukšteliai džiovinto imbiero
1
arb. šaukštelis cinamono
½
arb. šaukštelio malto muskato riešuto
¼
arb.šaukštelio maltų gvazdikėlių
100
ml nerafinuoto saulėgražų aliejaus
100
ml vandens
2
valg. šaukštai melasos (nebūtina)
75
ml deginto cukraus sirupo sausoje keptuvėje išlydikite 2 valgomus
šaukštus cukraus ir kaitinkite, kol cukrus įgaus tamsiai raudoną
spalvą. Atsargiai įpilkite apie 100 ml verdančio vandens ir
intensyviai maišydami ištirpinkite degintą cukrų. Virkite cirupą,
kol šiek tiek sutirštės. Ataušinkite.
Sausainių
kočiojimui
½
arb. šaukštelis cinamono
1
valg. šaukštas smulkaus rudo cukraus
Paruošimas
Dideliame
dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, kviečių
gemalus, cukrų, druską, prieskonius ir kepimo miltelius.
Į
kitą dubenį supilkite visus skystus ingredientus: aliejų, vandenį,
cukraus sirupą, melasą ir išmaišykite. Skystų ingredientų
mišinį supilkite į miltų mišinį ir išminkykite pakankamai
standžią tešlą Tešlos konsistencija galite reguliuoti įpildami
šaukštą kitą vandens, jei tešla per kieta, arba žiupsnelį
miltų jei tešla per minkšta. Gerai išminkę atidėkite tešlą 15
minučių pastovėti. Uždenkite, kad neapdžiūtų. Orkaitę
įkaitinkite iki 180ー
laipsnių.
Po
15 minučių tešlą perminkykite. Plokščiame dubenėlyje
sumaišykite smulkų cukrų ir cinamoną. Atgnybkite po stalo teniso
kamuoliuko dydžio tešlos gumulėlį, tarp delnų sukamaisiais
judesiais iškočiokite dailų rutuliuką, išvoliokite jį cukraus
ir cinamono mišinyje, lengvai suplokite ir dėkite į kepimo
popieriumi išklotą kepimo skardą. Kiekvieną sausainėlį
suslėkite lygiu stiklinės ar dubenelio dugnu. Į vieną įprasto
dydžio plokščią kepimo skardą dėkite ne daugiau kaip 12
sausainėlių erdviais atstumais, kad nesuliptų. Pašaukite į
įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 15-20 minučių arba kol
sausainiu kraštai gardžiai apskrus.
Iškepusius
išimkite su skarda iš orkaitės ir joje ataušinkite.
Išeiga
24 sausainėliai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą