2014 m. vasario 1 d., šeštadienis

RYŽIAI SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS


Jums reikės:
300 gr rudųjų ryžių
1 stiklinė smulkiai supjaustyto svogūno galvutės
1 stikline smulkiai kubeliais supjaustytų morkų
3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustyto
1 stiklinė žaliųjų šaldytų žirnelių, atšildyti
1 stiklinė žalių svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų
200 gr šviežių Shitake grybų, smulkiai supjaustytų (jau yra didžiuose prekybos centruose)
1 stiklinė smulkiai supjaustytų šviežių kalendrų arba petražolių
2 šaukštai graikinių riešutų aliejaus
1,5 arb.šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų
1 arb.šaukštelio kmyninio kumino
¼ arb.šaukštelio aštrios raudonos paprikos sėklų
8 vnt. indiško kario lapų, pirštais šiek tiek patrupintų
1-2 valg.šaukštas šviežio ir smulkiai sutarkuoto imbiero
sojų padažo pagal skonį

Ruošimo eiga:
Išvirkite ryžius pagal instrukciją, tik sutrumpinkite jų virimo laiką 3 minutėmis, nes jie dar pasitroškins su daržovėmis ir grybais..
Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą suberkite juodųjų garstyčių sėklas ir kmyninį kuminą. Uždenkite ir leiskite sėkloms išspragsėti. Sumažinkite ugnį. Sudėkite aštriąją papriką, kario lapelius, česnaką ir imbierą. Pamaišydami pakepinkite keletą sekundžių. Sudėkite susmulkintus svogūnus, morkas ir išmaišykite. Įpilkite kelis šaukštus vandens, išmaišykite ir uždengę patroškinkite keletą minučių, kol morkos ir svogūnai šiek tiek suminkštės. Sudėkite žirnelius ir grybus. Išmaišykite ir uždengę patroškinkite pora minučių. Sudėkite išvirtus ir nusausintus ryžius, svogūnų laiškus, 5-6 valg. šaukštus vandens (arba 2 valg. šaukšus graikinių riešutų aliejaus), truputi sojų padažo ir išmaišykite. Uždenkite ir patroškinkite viską apie 3 minutes. Sudėkite šviežią kalendrą arba petražoles, išmaišykite ir uždenkite. Užgesinkite ugnį ir palikite keletai minučių pastovėti. Patiekite karštą, pagardindami sojų padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą