Jums reikės:
300
gr rudųjų ryžių
1
stiklinė smulkiai supjaustyto svogūno galvutės
1
stikline smulkiai kubeliais supjaustytų morkų
3
skiltelės česnako, smulkiai supjaustyto
1
stiklinė žaliųjų šaldytų žirnelių, atšildyti
1
stiklinė žalių svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų
200
gr šviežių Shitake grybų, smulkiai supjaustytų (jau yra
didžiuose prekybos centruose)
1
stiklinė smulkiai supjaustytų šviežių kalendrų arba petražolių
2
šaukštai graikinių riešutų aliejaus
1,5
arb.šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų
1
arb.šaukštelio kmyninio kumino
¼
arb.šaukštelio aštrios raudonos paprikos sėklų
8
vnt. indiško kario lapų, pirštais šiek tiek patrupintų
1-2
valg.šaukštas šviežio ir smulkiai sutarkuoto imbiero
sojų
padažo pagal skonį
Ruošimo
eiga:
Išvirkite
ryžius pagal instrukciją, tik sutrumpinkite jų virimo laiką 3
minutėmis, nes jie dar pasitroškins su daržovėmis ir grybais..
Didelėje
keptuvėje įkaitinkite sviestą suberkite juodųjų garstyčių
sėklas ir kmyninį kuminą. Uždenkite ir leiskite sėkloms
išspragsėti. Sumažinkite ugnį. Sudėkite aštriąją papriką,
kario lapelius, česnaką ir imbierą. Pamaišydami pakepinkite
keletą sekundžių. Sudėkite susmulkintus svogūnus, morkas ir
išmaišykite. Įpilkite kelis šaukštus vandens, išmaišykite ir
uždengę patroškinkite keletą minučių, kol morkos ir svogūnai
šiek tiek suminkštės. Sudėkite žirnelius ir grybus. Išmaišykite
ir uždengę patroškinkite pora minučių. Sudėkite išvirtus ir
nusausintus ryžius, svogūnų laiškus, 5-6 valg. šaukštus vandens
(arba 2 valg. šaukšus graikinių riešutų aliejaus), truputi sojų
padažo ir išmaišykite. Uždenkite ir patroškinkite viską apie 3
minutes. Sudėkite šviežią kalendrą arba petražoles, išmaišykite
ir uždenkite. Užgesinkite ugnį ir palikite keletai minučių
pastovėti. Patiekite karštą, pagardindami sojų padažu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą