Jums
reikės:
3
vidutinio dydžio bulvės, išvirtos (su lūpenom), nuluptos ir
sutarkuotos burokine trintuve.
2
stiklinės burokine trintuve sutarkuotų morkų
2
stiklinės burokine trintuve sutarkuotos saliero šaknies
1
didelė galvutė svogūno, smulkiai supjaustyto
1
vidutinio dydžio cukinija, sutarkuota burokine trintuve (~ 3
stiklinės)
½
stiklinės šviežios kalendros arba petražolių, smulkiai
supjautytų
1
arbatinis šaukštelis raudonėlio
1
stiklinė pilno grūdo rupių kvietinių arba ruginių miltų
½
stiklinėsžirnių miltų
jūros
druskos ir juodų pipirų pagal skonį
alyvuogių
aliejaus kepimui
Ruošimo
eiga:
Bulves
išvirkite su lupenomis. Atvėsusias nulupkite ir sutarkuokite
burokine trintuve (tarka). Geriausiai jei bulves išverdate diena
prieš gaminant patiekalą. Tuomet tarkuojant jos mažiau limpa.
Didelėje
keptuvėje įkaitinkite 1-2 valg. šaukštus aliejaus. Sudėkite
susmulkintą svogūną ir šiek tiek apkepkite, kol suminkštės ir
pagels. Sudėkite tarkuotas morkas ir saliero gumbą. Maišydami
pakepkite keletą minučių. Sumažinkite ugnį ir uždengę
patroškinkite kol daržovės šiek tiek suminkštės apie 3-5 min,
retsykiais pamaišant. Užgesinkite ugnį ir leiskite daržovėms
atvėsti.
Į
didelį dubenį sudėkite visus ingredientus: bulves, troškintas
daržoves, sutarkuotą cukiniją, kalendrą, raudonėlį, miltus.
Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Rankomis gerai išminkykite
tešlą. Formuokite nedidelius kotletukus ir kepkite.
Patiekite
karštus. Tinka naturalus pomidorų padažas.
Skanaus
:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą