2014 m. vasario 8 d., šeštadienis

DARŽOVIŲ KOTLETUKAI



















Jums reikės:
3 vidutinio dydžio bulvės, išvirtos (su lūpenom), nuluptos ir sutarkuotos burokine trintuve.
2 stiklinės burokine trintuve sutarkuotų morkų
2 stiklinės burokine trintuve sutarkuotos saliero šaknies
1 didelė galvutė svogūno, smulkiai supjaustyto
1 vidutinio dydžio cukinija, sutarkuota burokine trintuve (~ 3 stiklinės)
½ stiklinės šviežios kalendros arba petražolių, smulkiai supjautytų
1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
1 stiklinė pilno grūdo rupių kvietinių arba ruginių miltų
½ stiklinėsžirnių miltų
jūros druskos ir juodų pipirų pagal skonį
alyvuogių aliejaus kepimui

Ruošimo eiga:
Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsusias nulupkite ir sutarkuokite burokine trintuve (tarka). Geriausiai jei bulves išverdate diena prieš gaminant patiekalą. Tuomet tarkuojant jos mažiau limpa.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite 1-2 valg. šaukštus aliejaus. Sudėkite susmulkintą svogūną ir šiek tiek apkepkite, kol suminkštės ir pagels. Sudėkite tarkuotas morkas ir saliero gumbą. Maišydami pakepkite keletą minučių. Sumažinkite ugnį ir uždengę patroškinkite kol daržovės šiek tiek suminkštės apie 3-5 min, retsykiais pamaišant. Užgesinkite ugnį ir leiskite daržovėms atvėsti.
Į didelį dubenį sudėkite visus ingredientus: bulves, troškintas daržoves, sutarkuotą cukiniją, kalendrą, raudonėlį, miltus. Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Rankomis gerai išminkykite tešlą. Formuokite nedidelius kotletukus ir kepkite.
Patiekite karštus. Tinka naturalus pomidorų padažas.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą