2014 m. kovo 1 d., šeštadienis

TORTAS SU JUODAISIAIS SERBENTAIS IR MELYNĖMIS



















Kietam pagrindui jums reikės:
1,5 stiklinės migdolinių riešutų
1 stiklinė daigintų ir dehidratuotų grikių
15 datulių, pamirkytų 1-2 val. vandenyje
1/8 arb.šaukštelio druskos
1 valg. šaukštas karob (saldžiavaisio pupmedžio miltelių)

Baltam kremui jums reikės
2,5 stiklinės anakardžių riešutų
1/3 stiklinės šviesaus agavo syrupo
1/3 stiklinės šviežių citrinos sulčių
1 citrinos žievelės (smulkiai sutarkuotos)
1/8 arb.šaukštelio druskos
¼ arb.šaukštelio vanilės ekstrakto
¼ stiklinės kokosų aliejaus, pašildyto ir ištirpdyto

Uogų kremui jums reikės
2,5 stiklinės anakardžių riešutų
½ stiklinės šviesaus agavo syrupo
2 stiklinės juodųjų serbentų
1/8 arb.šaukštelio druskos
¼ stiklinės kokosų aliejaus, pašildyto ir ištirpdyto

Viršutiniam sluoksniui jums reikės
1 stiklinė mėlynių
1/3 stiklinės agavos sirupo
Chia sėklų pabarstymui

Pagrindo paruošimas:
Su blenderiu (aš naudoju greitaeigį Vitamix blenderį) sumalkite migdolinius riešutus. Sudėkite datules, druską, karobo miltelius ir grikius. Plakite iki vientisos masės. Jei blenderis nepajegė to padaryti, pabaigkite minkyti rankomis.
Išklokite torto formos (~24cm diam) apačią kepimo popieriumi. Rankomis tolygiai suplokite paruoštą masė and torto formos dugno.

Kremo paruošimas:
Aš ruošiau baltą kremą ir kremą su uogomis atskirai. Abiejų kremų paruošimas toks pats, skiriasi tik ingredientai.
Suplakite visus ingredientus (išskyrus kokosų aliejų) iki vientisos masės. Supilkite kokosų aliejų ir vėl išplakite iki vientisos masės.
Ant pagrindo pirmiausiai supilkite sluoksni uogų kremo ir tolygiai išlyginkite. Sekanti sluoksnį – balto kremo ir tolygiai išlyginkite. Užpilę baltą sluoksnį galite su šaukštu apsukti kelis ratus, baltą sluoksnį šiek tiek sumaišant su uogų sluoksniu. Tuomet prapjovus tortą matysis melanžinis kremas.
Dėl viršutnio sluoksnio blenderyje suplakite mėlynes su agavo syrupu ir su šaukšu atsargiai ir tolygiai užpilkite ant torto viršaus ir išlykinkite. Ant viršaus pabarstykite chia sėklų. Jos skirtos ne tiek dėl išvaizdos, bet kad sutrauktų drėgmę nuo viršutinio uogų sluoksnio. Padėkite į šaldytuvą 8-12 val.


Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą