Jums
reikės:
1
stiklinės žalių (termiškai neapdorotų) grikių, 5 val mirkytų
arba daigintų
1
gerai prinokęs mango
2-3
madarinai
Grikių
daiginimas:
Prieš
dvi dienas užmerkite žaliuosius grikius kambario temperatūros
vandeniu ir palikti brinkti 4-5 valandas.Po brinkimo nukoškite ir
gerai perplaukite.
Sudėkite
grikius į daigintuvą arba tiesiog į 1
litro stiklainį su plastikiniu dangteliu su skylutėmis. Palikti
šiltai daiginimui. Praplaukite grikius 3
kartus per dieną. Grikiai sudygsta per 1,5
- 2 paras (pamatysite gražius mažus daigelius). Sudygusius grikius
prieš valgant gerai nuplaukite.
Paruošimas
Supjaustykite
1/3 dalį mango mažais kubeliais.
Sudekite
į blenderį mirkytus arba daigintus grikius, 2/3 likusio mango ir
madarinus. Išplakite iki vientisos masės, bet kad grikiai dar liktų
šiek tiek rupūs. Supilkite suplaktus grikius su vaisiais į
dubenėlį. Ant viršaus suberkite supjaustytus mango gabalėlius.
Mėgaukitės
sveikais ir skaniais pusryčiais!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą