2014 m. kovo 24 d., pirmadienis

GRIKIAI SU MANGAIS



















Jums reikės:
1 stiklinės žalių (termiškai neapdorotų) grikių, 5 val mirkytų arba daigintų
1 gerai prinokęs mango
2-3 madarinai

Grikių daiginimas:
Prieš dvi dienas užmerkite žaliuosius grikius kambario temperatūros vandeniu ir palikti brinkti 4-5 valandas.Po brinkimo nukoškite ir gerai perplaukite.
Sudėkite grikius į daigintuvą arba tiesiog į 1 litro stiklainį su plastikiniu dangteliu su skylutėmis. Palikti šiltai daiginimui. Praplaukite grikius 3 kartus per dieną. Grikiai sudygsta per 1,5 - 2 paras (pamatysite gražius mažus daigelius). Sudygusius grikius prieš valgant gerai nuplaukite.

Paruošimas
Supjaustykite 1/3 dalį mango mažais kubeliais.
Sudekite į blenderį mirkytus arba daigintus grikius, 2/3 likusio mango ir madarinus. Išplakite iki vientisos masės, bet kad grikiai dar liktų šiek tiek rupūs. Supilkite suplaktus grikius su vaisiais į dubenėlį. Ant viršaus suberkite supjaustytus mango gabalėlius.

Mėgaukitės sveikais ir skaniais pusryčiais!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą