Jums
reikės:
1-2
stiklinės raudonųjų lęšių
1
baklažanas, supjaustytas nedideliais kubeliais
1
poras, supjaustytas nedideliais gabalėliais
3
salierų stiebai, supjaustyti nedideliais gabalėliais
2
morkos, supjaustytos mažais gabalėliais
1
cukinija, supjaustytas nedideliais gabalėliais
1
raudona paprika, išsėklinta ir supjaustyta nedideliais gabalėliais
10-12
pievagrybių, supjaustytų nedideliais gabalėliais
0,5-1
stiklinė susmulkintų šviežių kalendrų
2
valg.šukštai ghi sviesto arba aliejaus
sojų
padažo pagal skonį
Prieskoniai:
¼
arb.šaukštelio aštrios raudonos paprikos sėklų, smulkiai
sutrintų
2
arb. šaukšteliai juodųjų garstyčių sėklų
2
arb. šaukšteliai maltos kalendros
1,5
arb.šaukštelio malto kumino
Ruošimo
eiga:
Lęšius
užpilkite didesniu kiekiu vandens ir užvirkite. Užvirus lešiams
įdėkite truputi
druskos
, išmaišykite ir uždenge palikite pastovėti 5-10 min, kol
išbrinks, bet kad nebūtų sukritę ir liktų birūs. Dar geriau –
jei lęšius iš anksčiau užmerksite ir paliksite pastovėti
kambario temperatūros vandenyje.Nukoškite ir palikite nuvarvėti.
Tuo
laiku didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą arba aliejų.
Suberkite garstyčių sėklas, uždenkite keptuvę ir leiskite joms
išspirgėti. Tuomet sudėkite likusius sausus prieskonius: aštriąją
papriką, maltą kuminą, maltą kalendrą. Pakepinkite prieskonius
keleta sekundžių.
Tuomet
sudėkite baklažanus, išmaišykite ir pakepinkite keleta sekundžių.
Sudėkite porus, morkas ir salierus. Gerai išmaišykite, ipilkite
keleta šaukštų vandens ir uždengę patroškinkite kokia minutėlę.
Tada dėkite iš eilės likusias daržoves, pirmiau tas kurioms
ilgiau reikia troškintis, padarydami po minutėlę pertraukas ir
pridengdami keptuvę. Pabaigoje įmaišykite nuvarvėjusius lęšius
ir šviežią kalendrą. Išmaišykite ir už minutėlės galite
patiekti. Stenkites per ilgai netroškiti, kad visos daržovės liktų
šiek tiek traškios ir lęšiai ne visai sukritę, bet birūs.
Patiekite
karštą papuošiant likusiomis kalendromis.
Skanaus
:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą