2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU RAUDONAISIAIS LĘŠIAIS


Jums reikės:
1-2 stiklinės raudonųjų lęšių
1 baklažanas, supjaustytas nedideliais kubeliais
1 poras, supjaustytas nedideliais gabalėliais
3 salierų stiebai, supjaustyti nedideliais gabalėliais
2 morkos, supjaustytos mažais gabalėliais
1 cukinija, supjaustytas nedideliais gabalėliais
1 raudona paprika, išsėklinta ir supjaustyta nedideliais gabalėliais
10-12 pievagrybių, supjaustytų nedideliais gabalėliais
0,5-1 stiklinė susmulkintų šviežių kalendrų
2 valg.šukštai ghi sviesto arba aliejaus
sojų padažo pagal skonį
Prieskoniai:
¼ arb.šaukštelio aštrios raudonos paprikos sėklų, smulkiai sutrintų
2 arb. šaukšteliai juodųjų garstyčių sėklų
2 arb. šaukšteliai maltos kalendros
1,5 arb.šaukštelio malto kumino


Ruošimo eiga:
Lęšius užpilkite didesniu kiekiu vandens ir užvirkite. Užvirus lešiams įdėkite truputi
druskos , išmaišykite ir uždenge palikite pastovėti 5-10 min, kol išbrinks, bet kad nebūtų sukritę ir liktų birūs. Dar geriau – jei lęšius iš anksčiau užmerksite ir paliksite pastovėti kambario temperatūros vandenyje.Nukoškite ir palikite nuvarvėti.

Tuo laiku didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą arba aliejų. Suberkite garstyčių sėklas, uždenkite keptuvę ir leiskite joms išspirgėti. Tuomet sudėkite likusius sausus prieskonius: aštriąją papriką, maltą kuminą, maltą kalendrą. Pakepinkite prieskonius keleta sekundžių.
Tuomet sudėkite baklažanus, išmaišykite ir pakepinkite keleta sekundžių. Sudėkite porus, morkas ir salierus. Gerai išmaišykite, ipilkite keleta šaukštų vandens ir uždengę patroškinkite kokia minutėlę. Tada dėkite iš eilės likusias daržoves, pirmiau tas kurioms ilgiau reikia troškintis, padarydami po minutėlę pertraukas ir pridengdami keptuvę. Pabaigoje įmaišykite nuvarvėjusius lęšius ir šviežią kalendrą. Išmaišykite ir už minutėlės galite patiekti. Stenkites per ilgai netroškiti, kad visos daržovės liktų šiek tiek traškios ir lęšiai ne visai sukritę, bet birūs.
Patiekite karštą papuošiant likusiomis kalendromis.

Skanaus :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą